Saturday, 13 August 2011

sekali lagi cinta

salam haii u all selamat berhujung minggu>_<  hari ni  ak x tau nk buat ape, so ak rasa nk layan movie la, org ckp cita nih best p ak x pasti la sejauh mane yg sedap sngtt 2 kn....so ape kata kte layan movie nih  and than nnti boleh la bg bape bintang hihihi.....sebenarnye ak ada cita2 nk tgk kt panggung cita nih p xdan mase nk pegi tgk, so ak search you tube n tgk cnih jew jimat coz lg 2 so ape tunggu lg jom la kte layannnnnn.... (^_@)

                                                           



    Sinopsis Filem Sekali Lagi



Selama ini, ARMAN percaya bahawa dirinya merupakan seorang pengidap autisme. Namun realiti sebenarnya bakal berubah dalam sekelip mata, ketika dirinya semakin menghampiri hari perkahwinannya. Untuk sebab yang tidak diketahuinya, Arman mendapat mimpi yang menyuruhnya agar tidak meneruskan perkahwinan dengan FARINA. Hubungan Arman dan Farina juga semakin bermasalah. Malah, dalam satu salah faham, Farina telah bergaduh dengan Arman dan meninggalkannya seorang diri di tepi jalan. Dalam perjalanan pulang itu, Arman hampir menjadi mangsa ragut samseng.

Mujurlah, AMY, seorang kanak-kanak kecil yang berada di situ, memekik dengan kuat, dan sekaligus memaksa menyelamatkan Arman. Sungguhpun Amy hanya berusia 5 tahun, Arman dapati kanak-kanak itu amat pintar dan berdikari sekali, malah lebih pintar dan berdikari berbanding dirinya sendiri. Persahabatan terbentuk di antara mereka, dan Arman banyak berkongsi masalah dan pengalaman dengan Amy. Berdasarkan pengalaman hidupnya sendiri, Amy memberikan banyak idea dan nasihat kepada Arman. Apabila Arman menyatakan rasa ragu-ragunya untuk meneruskan perkahwinan, Amy mencadangkan kepada Arman agar bertanya beberapa siri soalan kepada Farina dan juga ahli keluarganya.

Secara beransur-ansur, Farina dan ibu Arman mula merasai perubahan Arman. Dalam masa yang sama, ibu Amy sendiri, iaitu SHIELA, turut merasai perubahan yang berlaku pada Amy. Amy nampak lebih ceria berbanding dahulu. Shiela merasakan dirinya terhutang budi pada HARIS, si duda baik hati, yang sanggup menjaga Amy ketika Shiela pergi bekerja sebagai kerani pada waktu siangnya. Sebagai balasannya, Shiela akan membantu Haris membasuh pinggan mangkuk di warungnya selepas waktu kerjanya itu. Selama ini, Haris sememangnya jatuh hati pada Shiela, tetapi Shiela cuba berdalih kerana dia sendiri sedang terkurung dalam sejarah hitam yang tidak diketahui sesiapa, termasuk Haris. Ibu bapa Haris di kampung sudah bertemu calon isteri yang sesuai untuk Haris. Apabila wanita itu bertindak datang berjumpa Haris di Kuala Lumpur, Shiela tahu bahawa sudah tiba masanya untuk dia membuat keputusan. Amy amat sukakan Haris dan mahu Shiela bersetuju sahaja dengan perkahwinan itu. Demi anaknya itu, Shiela akhirnya bersetuju menerima lamaran Haris. Segalanya sepatutnya menggembirakan, namun, dalam sekelip mata, hidup Shiela juga bagaikan berubah, apabila dia bertemu Amy bersama Arman.                          

Monday, 8 August 2011

mood stdy hard 4 mid - term

salam n salam ramadhan to all today hari nih dh masuk hari ke sembilan semua umat islam berpuasa kn...hurmm cepanye masa berlalu dh 9 hariii.....so sepanjag bulan mulia nih perbayakan lah beramal yek sbb  bayak ganjaranya.....(^_^) wokey last week blik kuantan berbuke puasa with my big fmaly so happy la kn al-maklumla R.I.N.D.U our fmly walaupon xberkumpul semua kn p sonokk dpt berbuke ngan keluarga tercinta....so jgn jelossss laaaaaa hihihihi.........

Balik pada tajuk asl yek....hurrmmmm this week ak xsure la nk blik umah my sister or not sbb nk kena ulang kaji nihh mid - term dh nk dekat sbb tarikh telah d percepat kn....18/8/2011 so next week la kn ouchhh...xlame dh niiiiii........ ak satu habuk pon xulang kaji..... pegi kelasss jew tp ulang kajinye x blik umah simpan buke kt meja x bukak langsung so bila time ada test or exam ke mula la gelabah mcm nih....plizzz la shida eda bagunn la jgn duk mimpi jew kn....so start from now ak kena keja kerass ckitt....bayak dh tertinggal degan mane nk kena wt assgment lg waduhhh big problem kott....xd p jumpe MENTOR nk wt rujukan pasal subjek PMG  ak blur ckitt oh not bayak kottt langsung x tau 0-0 ini yg lg masalah hurmmm.....so kesimpulannye this week ak x blik la umah akak ak at AMPANG so mestiii R.I.N.D.U kt auni madiha....xpew minggu pas mid term ak blikk la so ley peyek2 diha....wait mak teh ok...tata u all smpai cnih dluu see again >_<

Friday, 5 August 2011

Di KuAnTan MOOD so Happy

salam...kawan2,you all sy dh smapi kuantan tepat jam 7.13 kot semalam masuk2 umah terus berbuka hihihi....pandai kn setting masa ingAt xsempat dh nk buke kt umah so berhenti la kt baza ramadhan at BENTONG  beli makann tuk buke pose dlm keta p last2 smpai jugak hihihi....so smlm buke pose ngan my fmly lau pon semua x ada p sonokkk dpt rasa suasana ramadhan bila d sini...smlam bayak betol juadah buke pose my mom masak sempena ank die nk blik syokkk sngtt TQ ma: yg pling best nye ikan masak percik n solak lada wahhh...dh lame x mkn so smlm sy makn dengan bayakkknyeee sedapppp....makanan bayak so lebih wt sahur p masa sahur sy x lalu nk mkan nasi nih cume mkn sikit jew....sllu mkn roti n minum air jew pagi2 xbape nk lalu la mkn nasiii nih.....:) ok la smpai cinih dlu t ak cerita pasal baju raya lak ek sbb skrg nih mood ak excited nk jahit bj raya so bersmbung la yek tata u all and take care >_<

Wednesday, 3 August 2011

DugaAN d BuLaN mULia

salam sejahtera wt semua..today dh masuk hari ke- 4 umat islam berpuasa kn...cepat jew masa belalu rasa...hurmmm sebenarnye nk cerita pasal kejadian x d duga berlaku atas dri ku, my b dh takdir ak pada hari:
RABU 3/8/2011 JAM : 5-45 PTG ...ak dan housemate turun bawah nk p bli juadah buka puasa ngan tergesa2 turun n ak lak masa 2 baru pas masuk toilet perot meragam...so agak kalut la ckit ngan kad kuning pas keluar utk blik wekend  ak tertinggal so patah blik masuk blik n cari kad kuning , hadfon, dompet & duit, dlm kalut2 ak memng pasti sngt2 yg ak masukn duit RM 50.00 tu dlam poket seluar trek ak n terus turun bawah...1st lokasi ak masa 2 p hantar kad kuning kt pejabat hostel..and isi maklumat aduan rosakan brg..so after that ak p jumpe kak senior dlm 10 minit something la...so pas2 ak bangun nk p beli juadah buka puasa seluk poket seluar tgk2 duit  RM 50.00 dh xda ak gelabah p relx lg n try berfikir..so cari blik kt tempat2 yg ak pergi 2, memang dh xda REZEKI ak la kn duit 2 memng xda , so k la xboleh nk ckp ape dh memng takdir ak...myb ini adalah dugaan buat ak d bulan ramadhan ni...tp ak mengharapkn kepada sape2 yg jumpe 2 n rasa baik hati sila pulangkan balik la yek tp kalu dh xda rezki ak terima seadanye takdir n musibah yg menimpa... setiap ape yg berlaku pasti ada hikmah nye kn....ok la smpai cnih dlu yek ak dh xnk pkir lg sal nih juz nk tenangkan hati (^_@)

Monday, 1 August 2011

1st day sahur 2011

salam...n selamat menjalani ibadah puasa terutamanye wt keluarga ku my mom ,my dad ,my sis and my adik bongsuku & makcik ku sekeluarga (cik yoh ) at  kuantan jugak ,abang ku d pulau pinang .....3 org akak ak, d KL & semua keluarga ku d kg t"ganu....kawan2 ku in BLOG.FB.YM & yg mengenali dri ini  & semua umat islam.......(^_^)

ok dh abis bg ucapan ramadhan so nk mula mukadimah cerita d sebalik sahur  d perantawan 1st day hihihi....

kisah d pagi hari sudah tentu lah bersahur kan.....al kisahnye my sis pesan kunci jam kul 4.30am tau...so dh kunci la alam 2 memang berbunyi p biasa la kn 1st day puasa so agak lali la mata nih nk bangun, sllu puasa d umah my mom yg kejutkn degan ciap hidangan tunggu nk makan jew.....punye la malaz kn anak dara nih ak la 2 mengaku ok hihihi...... p skrg puasa d perantawan so kena wt sendri la semua tu  2 RAJIN laaa hihihi poyo jew...so kisah nye ak bagun kul 5 xd sahur lewat setengah jam kot...2 pon my sis yg kejut kn so bagun2 terus kupas bawang nk masak smbal sotong menu nye, tgah2 nk hiris bawang tetiba je TERDEnGAR BUNYI AZAN ooooohhhh... sangtt terkejut dh masuk imsak ke??? confius so ak berlari g depan ruang tamu nk pastikan btol ke x so memag btol la tepat jam 5.00 am...ak pun dh putus angin nk masak so terus tinggal mcm 2 jew n terus p toilet n amik wuduk solat subuh.... dh abis solat akak ak gelak2 n ckp die search tenet tgk waktu imsak kul 5.41 mcm 2 la, so lambat lg la an... ak terus bagun n sambung balik masak sampai siap hihihi...agak lucu la jugak an.... akhirnye sempat jugak bersahur >_< 

@ SEBENARNYE azan xd 2 nk kejutkan org bagun SAHUR  e2 jew kata abg ipa ak la hihihi....kesimpulanye pas nih xtertipu lg la kn ok xkn gelabah dh la pas nih... ak ciap call mak ak utk pastikan dh abis waktu imsak ke blom hihi.....d bulan puasa nih bayak dugaan so kena lah pandai kawal nafsu 2 ok tata....
smpai cnih dlu kali nih lain hari lain cerita lak so jgn lupa.... sana sini dalam senyum ada pahit & manis nye e2 la kisah ak mcm2 ragam kot hohoho.... >_<