Friday, 6 December 2013

Berjalan tanpa henti


Devotees :  berjalan tanpa henti 

Bagaikan jauh jalan yang kutempuh
Langkah demi langkah akan kugagah
Hari demi hari berjalan tanpa henti
Yakinku ada sinar yang menanti

Bila dah bertemu arah
Yakin penuh pasrah
Pada-Nya yang kuasa di kau berserah
Jika kau rebah
Jika kau kalah
Bersaksilah rahmat-Nya akan terserlah
Segala kepahitan segala keperitan
Terima bagai penghapus dosa
Malang yang menimpa
Duka yang melara
Mungkin di baliknya ada bahagia
Jangan jangan berputus asa
Dari rahmat-Nya Yang Maha Esa
Jangan jangan kita lupa
Ujian lumrahnya dunia
Kau dah temu arah
Yakin penuh pasrah
PadaNya yang kuasa dikau berserah
Jika kau rebah
Jika kau kalah
Bersaksilah rahmat-Nya akan terserlah
Segala kepahitan segala keperitan
Terima bagai penghapus dosa
Malang yang menimpa
Duka yang melara
Mungkin di baliknya ada bahagia
Jangan jangan berputus asa
Dari rahmat-Nya Yang Maha Esa
Jangan jangan kita lupa
Ujian lumrahnya dunia

UNTUK Hati kita lebih tenang.....

Photo: Jangan hasad dengki dengan orang
Add caption
In shaa allah akan ku tetapkan hati dan sabar dengan dugaan yang mendatang dan orang di sekeliling ku, muhasabah diri adalah jalan yang terbaik untuk menjadi lebih baik di masa hadapan kerana setiap apa yang berlaku itu adalah bersebab, kerana ianya  datang dari Allah S.W.T yang ingin melihat kecekalan hambanya dalam menangani masalah yang menimpa, kerana Allah S.W.T maha mengetahu apa yang terbaik buat hambanya kerana dia tidak menduga hambanya di luar kemampuan, oleh itu kita sebagai hambanya yang kerdil ini haruslah menerima qadar dan qadar dengan hati yang terbuka kerana setiap yang berlaku ada hikmahnya , kadang kala kita kurang sabar dalam menerima dugaan Allah S.W.T cepat melatah tanpa berfikir panjang terus menyalahkan takdir.
 :: muhasabahdiri adalah jalan yang terbaik::
      

Friday, 18 October 2013

Riang Ria RAYA AIDILADAHA at KUANTAN 2013

As 'salam ok nak update tentang riang- ria raya aidil adaha........ok sebelum tu nak bagi ucapan SALAM HARI RAYA AIDILADAHA in my blog pulak ,so kepada semua yang mengenali diri ini moga raya tahun in lebih bermakna buat semua dengan segala pengorbanan yang dilakukan x kira la dari segi apa sekali pun janji satu pengorbanan yang ikhlas dari lubuk hati, itu yang penting ok remember that because keikhlasan datangnya dari niat dan hati yang murni, so buat la sesuatu dengan seikhlas yang mungkin okey.....so pesanan buat diriku jugak hihihihi......

ok back to the next story about the riang ria raya hurmmmmm.....for this year raya xda la semeriah mana cause beraya di kuantan apa la sangant kemeriahanya nak di bandingkan dengan di kampung halaman ku besut TERENGGANU kito wehhhhh hihihihi.... " nok kabor la kawang orang ganu , na...na..na..na.. ganu kito " eeeeceh koya jah padahal cakap ganu ada G pun dok reti kito  biasa cakap sleng KELANTANG vs T'GANU hihi......dh xpayah nak merapu sangat la shidaeda sekarang ni nak share photo raya ok jomm layan

ucapan raya di umumkan di pesbook hihihi.......
p/s : kalau rasa nak tgk terus ke bawah tapi kepada yang rasa tak nak tengok sila tekan X kt sebelah kanan atas  tu ok terima kasih....... (^_^) >_< ( aku yang suka merepek ) al-maklum la dah lama x muncul dengan cerita -cerita terkini lallalal.......tungggu ke datangan cerita yang lebih menarik lagi tertarik dari shidaeda poyosssssss......hahhahah.....bye love you muahhhhhhh take care ...


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Photo: Greetings Idul Adha 1434 H...ma+ayah+adik2
tadaaaaaaaa...di pagi raya la sangat... ini jela yang ada anak
popuan ma ayah lg 2 dh kawen beraya la di umah mertua
yg laki malu-malu nk bergambar kononya
sebab kami je yg suka bergambar hehehehh






ok xda keja dan xtahu nak pg beraya kt mana,
so p la bergambar kt padang depan umah, orang lain p
 beraya umah jiran and kawan-kawan tapi aku beraya bawah
 pokok je nk p beraya umah jiran semuanya balik kg so nasib la raya di kuantan ni 










senyum dengan gaya sendiri kemeriahan beraya hahaha......




Sunday, 14 July 2013

ramadhan 1434 h

ASsalamualaikum di kesempatan ini saya ingin mengucapkan salam ramadhan al mubarak kepada keluarga sahabat dan juga umat islam di seluruh dunia, semoga ramadhan pada tahun 1434 bersamaan 2013 Akan lebih bermakna , tingkatkan amalan kurangkan pembaziran di bulan yg mulia ini..ambil lah peluang yg ada ini untuk tingkatkan amalan kita in shaa allah moga di permudah segala urusan.

Sunday, 16 June 2013

:: Air Terjun Pelangi ::

As' salam, selamat petang ok di petang hari ni rasa nak share satu tempat menarik yang xpernah aku tahu pun sejak aku menetap ni kuantan selama 20 tahun ni hihihi....sebenarnya tempat ni aku dapat tahu melalui page KUANTAN punya la jakun aku ni, lepas tengok je picture yang di share in this page aku terus la buat research pasal tempat ni, iaitu air terjun pelangi ...... ok this place very nice sanagttt tak pernah aku tengok air terjun secantik ini Ya Allah cantiknya Ciptaan mu....ok di bawah ni ada sedikit picture permandangan tempat ni boleh la menjamu mata ya...... >_< ( picture seperti biasa from Cik Google )
                                       


                                    


                                     


                                         

                                        

                          

lokasi nya di sungai lembing, kalau sebelum ni aku cuma penah pergi Mandi Manda at
 sungai lembing je xpernah tahu pulak ada air terjun pelangi ni




p/s : terasa nak pergi je tempat ni teringin sangat nak tengok and rasa sendiri.....                      

Thursday, 13 June 2013

only one words " sorry "

as'salam...... in my life, satu benda yang perlu ada dalam diri adalah sikap PEMAAF, ok kadang-kadang tu kalau sikap pemaaf ni tak ada dalam diri kita boleh mengundang kepada penyakait hati iaitu.....penyakit dendam la, sakit hati la dan sebagainya....sebenarnya dalam diri aku pun ada jugak penyakit sebegini susah untuk memaafkan apa yang telah orang di sekeliling kita lakukan, padahal kadang-kadang benda tu tak adalah besar sangat cuma untuk memaafkan tu mengambil masa yang agak lama untuk di lupuskn...kalau aku tindakan yang aku lakukan buat masa sekarang ni adalah.... sebelum tidur dengan niat memaafkan semua kesalahan orang-orang di sekeliling ku dengan harapan orang-orang tu pun boleh memaafkn aku, aku just amalkn ini sebelum nak lelapkn mata, seperti tag line di bawah ni ^_^


                        

                                 

                                                           




P/S : perlu di ingat bahawa kita ni hidup di atas muka bumi ni bukan lah selama-lamanya...................... so have to remember that la and take action apa saja yang kita lakukan sama ada dengan sengaja @ tak sengaja....sentiasa bermaaf-maafan dalam apa jua kesalahan kita ( jgn nk tunggu hari raya je)

 :: muhasabah diri::

Tuesday, 11 June 2013

:: IN MEMORY SEMESTER 4 ::


SANA SINI DALAM SENYUM ADA PAHIT DAN MANISNYA !! 

entry kali ni sedih sikit hihi....nak share la sikit picture my classmate aku ni yang sangat la kelakar ok , semuanya happy..... with u all very sporting in class nak-nak time presentation macam -macam gaya >_< ada so sweet memory >_<



peach!! ok this is my classmate for the semester 4 i will miss this memory 


ini cuma separuh je yang berambar lain malu la sangtt nak bergambar ! 


SENYUM...GEMBIRA...SEDIH....HAPPY DAY 

in memory for the last sem...
 will miss u our classmate ! 


:: CURI-CURI CINTA ::

                               
As' salam ok satu lagi novel penulisan Siti Rosmiza yang baru di keluarkan pada April 2013 
lalu ok di bawah ada sedikit sinopsis TULISAN CERITA Siti Rosmiza ..... CURI-CURI CINTA  ( 3C )


"Kalau dah susah sangat, hantar aje rumah org tua! Lagipun bila adik kahwin nanti suami adik tu mestilah orang kaya jangan haraplah adik nak kahwin dengan orang miskin. Orang kaya nak ke terima mak mentua macam tu? Abang Is, doa ajelah setiap hari biar Tuhan panjangkan umur Abang Is. Kalau boleh biar mak yang mati dulu dari Abang Is. Jalankan tanggungjawab dulu jangan senang aje nak lepaskan beban kat orang lain!'

Ya Allah! Terkedu Iskandar mendengarnya. Kenapa perangai adiknya sampai sebegitu rupa? Biadap! Berlagak! Sombong! itulah Intan Raihana. Buang emak, buang saudara, dan kerana duit dia sanggup lakukan apa saja. Perancangan diatur. Danial Hakim harus menjadi milinya!

"Hei! Kalaulah niat awak nak tackle saya. sebab berangan nak jadi bini orang kaya. Mulai hari ni! Detik ni! Awak campak terus niat awak tu! Sebab saya akan pastikan, sampai saya mati pun awak tak akan jadi isteri saya!" Itu kata Daniel pada Intan. Namun perancangan Tuhan tiada siapa boleh menghalangnya.

"Saya akan bertanggungjawab, Is. Saya akan bernikah dengan Intan. Itu janji saya." Tegas jawapan Daniel. Namun jelas kelukaan pada setiap patah katanya. Dendam Daniel berlingkar di hati. Janjinya! Intan Raihana akan memamah segala perbuatannya nanti!.

"Kau ingat aku nak percaya lagi certa bohong kau tu! Aku tau kau dah terdesak nak ikat aku! Kau goda aku! Kau buat aku jatuh cinta dengan kau dan akhirnya aku tersungkur di kaki kau! Aku akui memang aku dah cintakankau! Tapi dengan apa yang kau dah buat dekat aku! Mulai saat ini, cinta aku dah mati buat kau! Aku tak akan terima anak tu! Sebab perempuan macam kau bukan saja tak layak jadi bini aku! Tapi kau juga tak layak nak jadi ibu kepada anak aku! Aku tak nak anak aku lahir dari rahim perempuan macam kau! Hambur Daniel sepuas hatinya.

Ya Allah! Luluh hati Intan mendengarnya. Kejamnya lelaki ini? Tanpa dapat dikawal air mata menitis tanpa henti.






                                  

Saturday, 11 May 2013

SELAMAT HARI IBU MA!

As'salam moga semua dalam keadaan sihat walafiat, walaupun aku sekarang tak berapa nak sihat menaip dalam keadaan sakit kepala tapi gagah kan juga hati untuk menaik.....actually baru saja lepas on call with my mom, ni baru bangun tdo terlelap sekejap sambil tengok cerita 2KALIMAH with roommate Nad, dapat call dari ma tapi xsempat nak angkat so call dia balik.  Today is mother's day right so i just want to share about happy MOTHER'S DAY to my mom, walaupun hanya dengan SMS ayat :

" SELAMAT HARI IBU MA TERIMA KASIH UNTUK SEMUA PENGORBANAN MA UNTUK IDA LOVE U MA " 



sebenarnya aku xboleh nak call sebab nanti akan ada dram sedih pulak kan so xsanggup nak on call just text la dan xboleh nak mengarang panjang-panjang sangat nanti menagis pulak aku :( biasalah duduk merantau asyik rindu je la kan so xnak nagis and malu sebenarnya so aku just sent SMS sahaja that all.

P/s :  So di kesempatan ini aku nak ucapkan selamat hari ibu kepada semua wanita di dunia ini yang dah bergelar ibu atau bakal bergelar ibu, moga sentiasa di rahmati Allah s.w.t.

Wednesday, 17 April 2013

say ! NO stress SHIDA

Minggu busy this week  banyak Assignment nk kena siapkan perlukan ketenangan untuk selesaikan satu persatu assignment ni...... need some rest no stress moga di permudahkan segala urus ini and hope berjalan dengan lancar amin

p/s : hanya tuhan je yang tahu perasaan ku buat masa sekarang ni
" just want to trust on my self i can do it "
:: no more stress insyallah::
kerana Allah sentiasa ada bersama kita remember that!
(^_^)


Tuesday, 12 March 2013

aku yang tersakiti

Pernahkah kau merasa 
 Jarak antara kita  
Kini semakin terasa  
Setelah kau kenal dia  

Aku tiada percaya 
Teganya kau putuskan 
Indahnya cinta kita  
Yang tak ingin ku akhiri

  Kau pergi tinggalkanku 
 Tak pernahkah kau sadari 
 Akulah yang kau sakiti  
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari 

 Oh Tuhan tolonglah aku 
Hapuskan rasa cintaku 
 Akupun ingin bahagia 
Walau tak bersama dia 

Memang tak ‘kan mudah Bagiku ‘tuk lupakan segalanya  
Aku pergi untuk dia  
Tak pernahkah kau sadari 
 Akulah yang kau sakiti  

Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari 
 Oh Tuhan tolonglah aku 
 Hapuskan rasa cintaku 
Akupun ingin bahagia  

Walau tak bersama dia… dia…
  Oh Tuhan tolonglah aku 
 Hapuskan rasa cintaku 
Akupun ingin bahagia 
 Walau tak bersama dia




p/s : from cik google *nasihat bersama sharing is caring hihihihi......  (^_@) *

Sunday, 10 March 2013

holiday Mid-term break

as salam , ok back to new story after sepi tanpa cerita terkini hihihi....sedang dalam tak ada mood so tak ada la ceritanya tambah pulak dengan kesibukan di kolej dengan kelas dan assigment lagi...lagi dan lagi ...so tak nak merepek tak tentu hala just want to share this pic yang tak seberapa tapi kira ok la...... picture ni sebenarnya mood kebosanan + stress untuk ke akhir paper final mid term so dalam pada tengah duk study bersama kawan-kawan serumah so ini lah yang terhasil.

nampak tak stress nya lukisan yang terhasil ni hahahahah....
tapi exam dah pn habis, sekarang mood BERCUTI pulak in my house at kuantan
(^_^) 
P/S  : cuti cuti jugak tp result exam kuar nnti jgn pulak menagis + tension but i hope my result can make me smile not cry In sha Allah YAKIN pada usaha kita dan tawakal dengan apa yang akan kita hadapi kerana "SYUKUR ITU NIKMAT "

Sunday, 17 February 2013

lagi sekali kaca & jahit


Salam hari yang sangat tak dijangka berlaku satu tragedi yang lebih kurang sama seperti 17 tahun lepas dan meninggalkan kesan yang sama jugak takdir tuhan pada 17/2/2013 jam 3.00pm tempat di rumah sewa bustan 15, kisahnya sedang asik masak di dapur dan nak bukak peti ais tetiba pulak botol kaca sos terjatuh di atas kaki kiri ku, oh okey agak terkejut beruk jugak lah masa tu kan dan agak sakit jugak la, dan pada mula nya tak perasan lagi yang kaki dan berdarah sebab sos tu pon dan warna macam merah kan Cuma yang rasa masa tu macam luka yang dalam je, then terduduk kat tepi peti ais baru la nampak darah yang sangat  banyak + pekat dan  tak henti-henti kuar degan laju, itu pun  perasan sebab Sai yang menjerit arrrrr.......ada darah lah alamak mcm mana ni dan masa tu jugak la trajedi 17th lepas terimbas kembali ( dalam hati jgn lah jadi mcm dulu)
Pastu kawan-kawan umah semua dah cuak dan risau aku just cuba control perasaan supaya keadaan dapat di kawal walaupun dalam hati dup..dap....dup...dap.... tgk darah yang banyak tu dgn tangan dh menggigil + sejuk lagi, pastu kawan umah teruk bawak pegi Hospital Ampang, masa ngah tunggu mazlin amik kereta call my mom dulu dengar je suara dia terus nagis xhenti2 dan dia punya la cuak risau, ye la dulu dah penah kena mana xterkejut beruk kan. So sampai di hospital kata doktor kena JAHIT lagi sekali aku terkejut berukkkkkkkkkkk...........!  tertelan air liur aku di buatnya p ok la 4jahitan je pun tapi cuak jugak nak kena tgk depan mata pulak tu J

Ok sedikit kisah 17th lepas

Time ni umur 5 tahun, biasalah  budak baru nak start nakal kan memang kena la penyakit nya, tapi tak ada lah nakal mana hihihihi.....kisahnya aku di suruh akak-akak ku amik balik satu kayu buluh yang aku buang dalam lubang sampah yang sangat dalam la. kalau bukan sebab ugutan yang macam ni  “kalau tak nak ambil tak boleh tido sama malam ni & tak nak kawan ”  dengar je terus  rasa macam “alamak nanti tak ada kawan” so time tu xfikir apa dah terus turun masuk dalam lubang sampah tu then amik la batang buluh tu dapat lah, pastu masa nak naik atas balik tu lah kaki sebalah kanan tersangkut  tak nampak  apa terus je tarik kaki dengan tangan hurmmmmm......masa tu la rasa mcm kaki kena belah ngan pisau wahhh...wahhh....wahhh ngilunya rasa, time menjerit minta tolong...tolong...tolong.......10 minit jugak la xada orang dengar pun sabar menunggu pastu ada la org dtg nk buang sampah terdengar & perasan, terus panggil my mom and abang. Masa tu ma terus bawak kain tuala nak balut kaki yang terkoyak tu ( bayangkan darah punya bayak sampai kain tuala tu boleh di perah lg )  cukup sampi sini je lah yek lau nak story sampi habis mau 2 hari jugak p nak kasi tau yang kaki ku kena 26 jahitan punya la panjang terkoyak nya now parut tu sampi sekarang still lg ada ( kenangan abadi ) J




p/s : so sekarang peti ais dah pun di buang penghadang untuk tempat letak botol-botol ( selamat)...tp sekarang dah kena berhati2 jugak 23 hari ni rasa cuak je nak masuk dapur n bukak peti ais
dan kepada mazlin dan zura tq teman ke Hospital dari jam 3pm -7pm dan kawan-kawan yang lain jugak yang bayak membantu semalan  ^_^  ( pic ada p rasa mcm mlz je nk uplod lau rajin nnti uplod blik hihihi....) 

Thursday, 24 January 2013

CHILDISH




 

SALAM morning, kali ini tajuk ku berkaitan dengan kebudak-budakan la yek bukan nk cerita pasal kanak-kanak yang comel tapi pasal sikap seorang yang dewasa tapi sikapnya ibarat childish ( kebudak-budakan  )

wokey i want to ask, siapa suka manusia yang bersikap like childish ??

hurmmm u all xda jawapan so k never mind

now i have the answer :
but this is my opinian.... (^_@)

CHILDISH ni sebenarnya sikap manja seseorang, like kids la tapi kan manja kalau kena tempat tak apa la kalau yang jenis menarik perhatian orang tu yang aku tak suka sebenarnya, 


OK, sebenarnya manusia yang macam  ni dah ada di sekeliling kita. so if terperasan ada org yg mcm ni cara- cara untuk kita atasi orang yang macam ni adalah perlu kot because tak semua benda kita akan suka right? kadang-kala terpaksa menjadi seorang yang hypocrite  hanya semata-mata untuk melayan karenah dia yang kebudak-budakan, yang menjadi kan aku menyampah tu sebab aku bukan lah suka sangat nak menjadi hypocrite sekali sekala tu boleh la nak layan bila terkeluar perangai kebudak-budakan tu, tapi kalau dah always 24 hour nak jadi GEDIK macam tu siapa yang tahan kn ??


Hurmmmmm...... maybe your family dah faham sikap anda begitu tapi tak semua orang boleh terima tau, so kepada mereka yang ada sikap seperti childish ni sila jangan terlalu nak jadi kebudak-budakan ok, kadang-kala akan nampak anda seperti memalukan diri sendiri pun ada. so please la ye ubahlah sikap anda sebelum orang rasa benci maaf andai terasa. tapi hakikatnya macam tu la. ^---------^

sebenarnya aku memang ada seorang kawan yang sikap nya tak ubah seperti childish SANGAT, kadang tu rasa Ya Allah sabarkan lah hati aku nak melayan karenah dia, sampai satu tahap tu aku dah hilang sabar dan marah-marah mcm ni.......................

 " hey ko boleh tak jangan nak jadi budak-budak sangat benda simple macam ni pun kau nak nangis macam budak umur 2 tahun? tolong la aku banyak benda lagi nak buat tak kuasa nak melayan pangai budak-budak kau ni  ! "

ok yang kt atas tu dilog aku yang marah dan tak boleh nak control, kan aku dah cakp aku bukan selalunya boleh jadi hypocrite, kan dah terkeluar MARAH aku tu. Sebenarnya time tu kepala tengah kusut dengan masalah dan masa tu jugak dia datang nak jadi childish, so memang tak kena masa la kn dah terkena, kalau sebelum ni aku boleh layan sikap dia yg kebudak-budakan tapi bila dah terkeluar marah aku hari tu dia pun dah kurang nak jadi kebudak-budakan hihihihih.....so ada hikmah jugak la aku marah hari tu and now dia pun dah berubah sikap, but before this aku pernah tegur sikap dia ni tp mane nak amik kisah maybe dah sikap semula jadi so susah nak hakis.Tapi aku cuba try memahami sikap kebudak-budakan dia tu ok la. Dan dia pun dah faham masa bila dan di mana  boleh nak jadi mcm budak-budak hihihii.......... sebab aku ni jenis kalu xsuka tegur je depan-depan, so please be understand la ape yang aku x suka n suka ok just tegur utuk kebaikan n dengan cara baik x salah kan??? setuju x reader ?

between the two, howeverChildishness can be
defined as actions or behaviour befitting a child. 

p/s : ok that all only for the enjoy reading........ ini hanya la pendapat aku aje if yg xboleh nk terima my opinion up to you bye love all of you tq for reading (^_^)

Wednesday, 23 January 2013

salam maulidur rasul 12 rabiuawal 1434

Selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w , hari ini bagi tahun 1434 Hijrah atau tahun 2013 Masihi yang jatuh pada 12 Rabiulawal 1434 bersamaan 24 Januari 2013 ( Khamis) adalah Sambutan Maulidur Rasul 


TEMA SAMBUTAN MAULIDUR RASUL 
2013 

WASATIYYAH TONGGAK KESATUAN UMMAH

hari ini bersempena dengan sambutan maulidur Rasul saya nak share sikit gambar sekitar penglibatan saya dan kawan-kawan dalam pertandingan sambutan maulidur Rasul pada tahun 2009 & 2010 hihihihi......zaman dlu je ni saja suka2 tetiba teringat picture lama so nak share la sikit ya korang meti nak tengok kn ( perasan pulak ) ^_^  ok jom  

pertandingan PADA TAHUN 2009
kolej saya m'dapat tempat pertama
masa ni punya la berdebar-debar & saya la org
paling excited yakin dapat no1 hahha.... 




ketibaan Tengku Muda Pahang,
dan Menteri Besar Pahang 




ok see kejayaan kami senyum gembira tu, masa pergi
tak expect pn menang  apa-apa  ^_^ 


bergambar kenangan with my friend 

sebelum balik di luar dewan bergambar 




senyuman kegembiraan
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ok nak lagi x ?? hihih....ada lagi tau yang kt bawah ni sekitar tahun 2010  yang ni meriah la jugak at RTM studio, sebenarnya masa ni xnak join pn  pastu kawan-kawan duk paksa masuk jugak so saya pun join la lg pun katanya xcukup org e2 yang secara tak langsung masuk jugak and then kali ni k.a.m.i menang tempat ke 3 rezeki alhamdulillah kali kedua pun menang jugak  sebenarnya xjangka pn akan menang tgk group2 lain lagi hebat2 je kn  ^_^
ok let 's go to the next picture   
tema pada tahun 2010
:: memantap ukhwah memperkasa umah ::


tgk perserta lain lagi hebat kn sepanduk dia menarik rasa kerdil je
 masa tgk yg dia org semua nih 

tengah beratur utuk berarak 



bergambar sebelum berarak 





masa dalam studio RTM dah masuk dalam p majlis belum bermula
 so bergambar2 kenangan dlu with mimos 

makan-makan dlu ya kenyangkn perut ^_^ 


nampak x saya yg sedang kusyuk tgk
 persembahan ke apa  agaknya masa ni hihihi

ok majlis penyampaian hadiah dan sjil kepada pemenang
 see my lecture  and friend naik pentas terima hadiah tempat ke -3 

ye...ye senyum gembira again
 before balik bergambar kenngan  ^_^
nampak x TEMPAT KE-3 with sijil
(@_^)


ok that all from me kenangan manis bersama mereka semasa sambutan maulidur Rasul :)