Thursday, 29 March 2012

my new HOBI




salam haii ape yang nak di kongsikan adalah my new hobi hihihi....saye baru dapat satu idea e2 pon belajr degan TEMAN SERUMAH @ kak ida aikk mcm tajuk novel jew kan?? tp bukan la nak story pasal tu hehhehe, ok so sy nak share la ckit kan saje suke2 mula-mula nak try buat pastu jadi, mcm best pulak kan so inih lah hasil yang xseberape pon masih lagi mencuba buat yg lebih baik la kan lau tgk kt cnih saya banyak mengunakan colour biru sebab this is my favorite colour ok jom tgh hasil nyeee  

hanya menggunakan kertas warna bersaiz xkisah lah
janji kertas tp yang nih saya guna kertas A4, 

percubaan pertama saya sebenarnye ada step by step p nnti lah yek saya buat
 kalu ada masa ini saje je nk tunjuk hasilnye hehhe

kalau d cantum kan banyak2 hasilnye sngtt menarikk
sebenarnye nih hanya 1 kuntum saje 

ok pelbagai saiz saya cube buat (^_^)

nice kan >_<


taraaaa...yang nih like bunga ape tah namenye xsure lak hehhe...
buat dari kertas 4A jugak nih sangtt mudah
p lau pakai kertas tisu lagi mudah and nmpak lg cantikk 

ini je hasilnye nnti saya cube buat lagi and share hihi...wokeyy tata  

Sunday, 25 March 2012

HATI.....

salam haii semua hari nih saya nak bercerita tentang HATI..
hurmmm....... kali nih bukan pasal hati lembu ayam itik ke hape tapi.....
hati seorang manusia yg puyai perasaan ok....


ha!! kalau nak bercakap tentang hati nih mesti la berkait ngan perasaan kan...
saya cuma nak ckap hati saya nih mudah tersentuh degan benda-benda yang antaranya ialah:

mudah terasa hati bila org tengking-tengking and nak marah2 xtentu pasal
sape yg buat kt saya mcm nih memng saya terasa la,
hellow ingat saya xda pasaan ke nak marah2, kalau sebelum nih saya mcm org bendul je kena marah xkisahhh ok! tp kan, sape yg buat saya mcm nih lg tgk la tahap kemarahan saya mcm mane pulak kn sape rasa nak mencube nasib tu boleh la ok di alu-alukan sangattt ini shida versi baru ok hahhahahah..........!!

bila kesabaran saya di uji >_<
ha, yang nih pon melibatkan hati jugak, saya nih bukan lah malaikat kan, cume manusia bise yg ada pasang dan surutt nye kadang2 mood ok boleh la nak happy bagai tp bila time mood x ok sy dh ckp jgn tegur.....so jgn la tgur nnti saya nak marah org xtentu pasal tambah2 lau ngan period memang lah no in mood kn so DI INGATKAN jangan sesekali cube menguji kesabaran saya nih sebab saya x suke bila dh ckp xda mood lagi mahu nk wt lawak bodoh kt depan saya nih mau nye x melayang penampar or penumbuk percuma nanti hehhehhe...... p/s : tp saya sedang cube jd seorang yg penyabar insyallah  >_<

bila orang bercerita tentang  kisah sedih (^_^)
ha........... yang ni memng saya lemah jugak, sy memng suke mendengar orang luahkan perasaan kt saya x kisah la pasal ape sy nih boleh d katankan pendengar yang setia jugak la....ape2 kisah saya layan jew nak2 kisah cinta ramai je nk luah kn pasaan kt saya nih mcm2 dugaan...kisah sedih lah gembira la...bila bab sedih saya x mudah nagis tapi saya mudah rasa sebak dlm hati je sebab xnak tunjuk air mata saya yang mahal nih kt org...saya akan nagis sorg2 je kt dlm bilik air....hihihihi......

sebenarnye ada lagi kisah hati nih tapi utuk hari nih saje 3 kisah yek nnti ada masa sambung lg hihihi........


mcm -mcm ada dlm hati nih
hanya tuhan je yang tahu hehehhe

kisah seorang SAHABAT

kenapa awk dah lain sangat sekarang saya tak tahu apa salah saya pada awk sampai terfikir-fikir ape salah saya?? penat lah nak layan ego awk tu makin hari makin terasa ada yang x kena je...saya dapat rasakan kte tak macam dulu tau......ok xpew la my b saya kena paham la awk dh bz kot,

tp saya cume nak ckp saya rindu zaman kte sekolah dlu2 kte kenal sejak darjah 5 or 6 kan?? lau nak d kira dh dekat 10 tahun kte kenal bermula dari kawan bise....pas2 kawan rapat....kawan sekolah...kawan kolej....kawan 1 class...ape kte buat semua bersama tp.......itu dulu,

sejak masuk sekolah menengah masa 2 kte dh xrapat mcm skolah rendah kan sebab dh lain kelas pas2 wt hal sendri jumpe pon cume senyum2 je....sebab masa sekolah redah kte penah gaduh kejap saya ingat...lau pon kte x rapat sangtt masa tu....



pas2 kte mula rapat balik lepass SPM sebab kte 1 kolej and 1 kelas sampai sekarang kan?? p sepanjang 2 tahun  ni kte penah ada krisis jugak awk dh mula buat saya sakaitt hatiiii sangtt sampaikan saya nagissss and mcm xboleh nk terima awk jadi sahabatt sy sebb krisis tu...sampai sy xboleh nk masuk class mate.....saya sangttt terasa ngan perubahan sikap awk tu, hanya tuhan saje yang tau pasaan saya saat tu, 1 hari saya nagis duk dlm bilik je awk hantar msg kt saya mintak maap ngaku salah p saya xboleh nak terima awk masa tu sebab hati dh sakit n terluka sangttt rasa benci tu mula timbul xda dh rasa sayang.....sebab saya dapt tahu satu benda dari orang lain bukan dari awk......nape mesti nak sorokan? awk takut saya marah ok saya ngaku sy nih jenis cepat hagin kalu benda tu saya x suka tapi sekurang-kurang nye awk bagi tau xda la saya terasa hati sampai saya dapat tahu benda tu dari orang lain, so saya sangtt terasaaaaaaaaaaaaaaa....... sedih, mane kepercayaan awk terhadap saya selama nih ???? dari situ saya rasa sy bukan yang terbaik utuk awk sebab awk dh ada org yg lebih awk percaya apa-apa yang awk buat lepas nih saya xkan amik tahu lagi melainkan awak sendri yang nak berkongsi cerita, maaf la saya bukan dh benci awk tapi awk sendiri yang dh mulakan dulu......

P/S  : but I hope we will be back like before insyaAllah

Thursday, 22 March 2012

Dalam maksudnya

L = Lebih   __________  W = Wanita
E = Ensem  
_________   A = Akan

L = Lelaki   __________  N = Nampak
A = Andai   __________   I  = Indah
K = Kuat     _________    T = Tutup
 I = Imannya _________   A = Aurat 

Wednesday, 21 March 2012

assgment uwarrr.....

saya rasa stress lah bila dapat satu tajuk assgment OB (organizat behabiour....)
ya allh berilah ak idea utuk mula kan misi utuk buat draf 1 bagi assgment nih 
kenape la sy xdapt nk tumpukan perhatian bila nk buat tugasan nih uwarrrr.....
masa miss bagi dh cukup lame kot dekat 1 month and sekarg bila tiba masa nk kena submit mengelabah nk buat.....
ape nak jadi nih plz la shida jgn main2 sangatt ok do the best la bayak lagi assgment menanti tau..... 


p/s so jgn nak main2 la buat keja tu, cube try buat dlu and then sumbit dlu lau ada kesilapan kte baiki semula ok!! i will try my best insyallah  yuhuuuuuuu....>_< 

Friday, 16 March 2012

selamat pengantin bahagia

salam...hurmmm hehhe...hihihi...huhuhu....sebenarnye xda ape cerita pon nak di kongsikan sebab sudah agak lame x menjenguk ke laman blog nih sebab saya xda mood untuk bercerita.......ok tapi hari nih saya ada cerita nak di kongsikan berita gembira hehehehhe.....
:kenangan di majlis ekin & ayie : 
pada tarikh 11.03.2012 seorang kawan saya telah menamatkan zaman bujangnya ngan pasanganya tahniah buat kawan ku ekin & ayie selamat menjalani kehidupan sebagai pasangan suami and isteri moga kalian bahagia akhir hayat, di kuniakan anak yang solehah dan comel-comel sekarang dh ada 1 tanggungjawab yang besar tau sebagai seorang isteri...akan datang sebagai seorang ibu ok that all SELAMAT PENGINTIN BAHAGIA wat kalian......(^_^) 



Thursday, 15 March 2012

Rahsia Surah Al-Kautsar



<<<Rahsia Surah Al-Kautsar>>>




Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.

Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-
1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya’allah hilang dahaga.
3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x, mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5) Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.


by : http://www.facebook.com/pages/Hati-Ini-Hanya-Milik-MU/300702633279512

Monday, 12 March 2012

bercuti at Cherating

bercuti sebelum akhir tahun 2011 with my best friend
kenanagan bersama mereka yang sentiasa bersama tq kawan hope persahabatan kte kekal ke ahkir hayat ^_^