Thursday, 24 January 2013

CHILDISH




 

SALAM morning, kali ini tajuk ku berkaitan dengan kebudak-budakan la yek bukan nk cerita pasal kanak-kanak yang comel tapi pasal sikap seorang yang dewasa tapi sikapnya ibarat childish ( kebudak-budakan  )

wokey i want to ask, siapa suka manusia yang bersikap like childish ??

hurmmm u all xda jawapan so k never mind

now i have the answer :
but this is my opinian.... (^_@)

CHILDISH ni sebenarnya sikap manja seseorang, like kids la tapi kan manja kalau kena tempat tak apa la kalau yang jenis menarik perhatian orang tu yang aku tak suka sebenarnya, 


OK, sebenarnya manusia yang macam  ni dah ada di sekeliling kita. so if terperasan ada org yg mcm ni cara- cara untuk kita atasi orang yang macam ni adalah perlu kot because tak semua benda kita akan suka right? kadang-kala terpaksa menjadi seorang yang hypocrite  hanya semata-mata untuk melayan karenah dia yang kebudak-budakan, yang menjadi kan aku menyampah tu sebab aku bukan lah suka sangat nak menjadi hypocrite sekali sekala tu boleh la nak layan bila terkeluar perangai kebudak-budakan tu, tapi kalau dah always 24 hour nak jadi GEDIK macam tu siapa yang tahan kn ??


Hurmmmmm...... maybe your family dah faham sikap anda begitu tapi tak semua orang boleh terima tau, so kepada mereka yang ada sikap seperti childish ni sila jangan terlalu nak jadi kebudak-budakan ok, kadang-kala akan nampak anda seperti memalukan diri sendiri pun ada. so please la ye ubahlah sikap anda sebelum orang rasa benci maaf andai terasa. tapi hakikatnya macam tu la. ^---------^

sebenarnya aku memang ada seorang kawan yang sikap nya tak ubah seperti childish SANGAT, kadang tu rasa Ya Allah sabarkan lah hati aku nak melayan karenah dia, sampai satu tahap tu aku dah hilang sabar dan marah-marah mcm ni.......................

 " hey ko boleh tak jangan nak jadi budak-budak sangat benda simple macam ni pun kau nak nangis macam budak umur 2 tahun? tolong la aku banyak benda lagi nak buat tak kuasa nak melayan pangai budak-budak kau ni  ! "

ok yang kt atas tu dilog aku yang marah dan tak boleh nak control, kan aku dah cakp aku bukan selalunya boleh jadi hypocrite, kan dah terkeluar MARAH aku tu. Sebenarnya time tu kepala tengah kusut dengan masalah dan masa tu jugak dia datang nak jadi childish, so memang tak kena masa la kn dah terkena, kalau sebelum ni aku boleh layan sikap dia yg kebudak-budakan tapi bila dah terkeluar marah aku hari tu dia pun dah kurang nak jadi kebudak-budakan hihihihih.....so ada hikmah jugak la aku marah hari tu and now dia pun dah berubah sikap, but before this aku pernah tegur sikap dia ni tp mane nak amik kisah maybe dah sikap semula jadi so susah nak hakis.Tapi aku cuba try memahami sikap kebudak-budakan dia tu ok la. Dan dia pun dah faham masa bila dan di mana  boleh nak jadi mcm budak-budak hihihii.......... sebab aku ni jenis kalu xsuka tegur je depan-depan, so please be understand la ape yang aku x suka n suka ok just tegur utuk kebaikan n dengan cara baik x salah kan??? setuju x reader ?

between the two, howeverChildishness can be
defined as actions or behaviour befitting a child. 

p/s : ok that all only for the enjoy reading........ ini hanya la pendapat aku aje if yg xboleh nk terima my opinion up to you bye love all of you tq for reading (^_^)

Wednesday, 23 January 2013

salam maulidur rasul 12 rabiuawal 1434

Selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w , hari ini bagi tahun 1434 Hijrah atau tahun 2013 Masihi yang jatuh pada 12 Rabiulawal 1434 bersamaan 24 Januari 2013 ( Khamis) adalah Sambutan Maulidur Rasul 


TEMA SAMBUTAN MAULIDUR RASUL 
2013 

WASATIYYAH TONGGAK KESATUAN UMMAH

hari ini bersempena dengan sambutan maulidur Rasul saya nak share sikit gambar sekitar penglibatan saya dan kawan-kawan dalam pertandingan sambutan maulidur Rasul pada tahun 2009 & 2010 hihihihi......zaman dlu je ni saja suka2 tetiba teringat picture lama so nak share la sikit ya korang meti nak tengok kn ( perasan pulak ) ^_^  ok jom  

pertandingan PADA TAHUN 2009
kolej saya m'dapat tempat pertama
masa ni punya la berdebar-debar & saya la org
paling excited yakin dapat no1 hahha.... 




ketibaan Tengku Muda Pahang,
dan Menteri Besar Pahang 




ok see kejayaan kami senyum gembira tu, masa pergi
tak expect pn menang  apa-apa  ^_^ 


bergambar kenangan with my friend 

sebelum balik di luar dewan bergambar 




senyuman kegembiraan
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ok nak lagi x ?? hihih....ada lagi tau yang kt bawah ni sekitar tahun 2010  yang ni meriah la jugak at RTM studio, sebenarnya masa ni xnak join pn  pastu kawan-kawan duk paksa masuk jugak so saya pun join la lg pun katanya xcukup org e2 yang secara tak langsung masuk jugak and then kali ni k.a.m.i menang tempat ke 3 rezeki alhamdulillah kali kedua pun menang jugak  sebenarnya xjangka pn akan menang tgk group2 lain lagi hebat2 je kn  ^_^
ok let 's go to the next picture   
tema pada tahun 2010
:: memantap ukhwah memperkasa umah ::


tgk perserta lain lagi hebat kn sepanduk dia menarik rasa kerdil je
 masa tgk yg dia org semua nih 

tengah beratur utuk berarak 



bergambar sebelum berarak 





masa dalam studio RTM dah masuk dalam p majlis belum bermula
 so bergambar2 kenangan dlu with mimos 

makan-makan dlu ya kenyangkn perut ^_^ 


nampak x saya yg sedang kusyuk tgk
 persembahan ke apa  agaknya masa ni hihihi

ok majlis penyampaian hadiah dan sjil kepada pemenang
 see my lecture  and friend naik pentas terima hadiah tempat ke -3 

ye...ye senyum gembira again
 before balik bergambar kenngan  ^_^
nampak x TEMPAT KE-3 with sijil
(@_^)


ok that all from me kenangan manis bersama mereka semasa sambutan maulidur Rasul :) 


Sunday, 20 January 2013

back to new semester (4)


 

salam and selamat petang semua, di petang hari yang sunyi + bosan tetiba teringat dekat BLOG sana sini yang sudah lama tak mengupdate kisah-kisahku..... ^_^  ok right now ada sedikit story ingin di ceritankan. sebenarnya tak adalah best sangat pun just cerita kembali ke class, Ya ! selalunya kalau zaman sekolah dlu back to school right?? but now, i'm back to class hurmmmmm.....sedar- sedarlah wahai shidaeda sekarang cuti semester dah pun habis ya so jangan la nak jadi malas untuk ke CLASS, DO ASSIGMENT , and what ever la kn because this sem agak killer subjet la jugak rasanya i hope i can do it & do the best in this semester  insyallah.....

p/s :  so kepada semua doa kn kejayaan saya dunia and akhirat ya ^_^  TQ all need support from all of you