Sunday, 17 February 2013

lagi sekali kaca & jahit


Salam hari yang sangat tak dijangka berlaku satu tragedi yang lebih kurang sama seperti 17 tahun lepas dan meninggalkan kesan yang sama jugak takdir tuhan pada 17/2/2013 jam 3.00pm tempat di rumah sewa bustan 15, kisahnya sedang asik masak di dapur dan nak bukak peti ais tetiba pulak botol kaca sos terjatuh di atas kaki kiri ku, oh okey agak terkejut beruk jugak lah masa tu kan dan agak sakit jugak la, dan pada mula nya tak perasan lagi yang kaki dan berdarah sebab sos tu pon dan warna macam merah kan Cuma yang rasa masa tu macam luka yang dalam je, then terduduk kat tepi peti ais baru la nampak darah yang sangat  banyak + pekat dan  tak henti-henti kuar degan laju, itu pun  perasan sebab Sai yang menjerit arrrrr.......ada darah lah alamak mcm mana ni dan masa tu jugak la trajedi 17th lepas terimbas kembali ( dalam hati jgn lah jadi mcm dulu)
Pastu kawan-kawan umah semua dah cuak dan risau aku just cuba control perasaan supaya keadaan dapat di kawal walaupun dalam hati dup..dap....dup...dap.... tgk darah yang banyak tu dgn tangan dh menggigil + sejuk lagi, pastu kawan umah teruk bawak pegi Hospital Ampang, masa ngah tunggu mazlin amik kereta call my mom dulu dengar je suara dia terus nagis xhenti2 dan dia punya la cuak risau, ye la dulu dah penah kena mana xterkejut beruk kan. So sampai di hospital kata doktor kena JAHIT lagi sekali aku terkejut berukkkkkkkkkkk...........!  tertelan air liur aku di buatnya p ok la 4jahitan je pun tapi cuak jugak nak kena tgk depan mata pulak tu J

Ok sedikit kisah 17th lepas

Time ni umur 5 tahun, biasalah  budak baru nak start nakal kan memang kena la penyakit nya, tapi tak ada lah nakal mana hihihihi.....kisahnya aku di suruh akak-akak ku amik balik satu kayu buluh yang aku buang dalam lubang sampah yang sangat dalam la. kalau bukan sebab ugutan yang macam ni  “kalau tak nak ambil tak boleh tido sama malam ni & tak nak kawan ”  dengar je terus  rasa macam “alamak nanti tak ada kawan” so time tu xfikir apa dah terus turun masuk dalam lubang sampah tu then amik la batang buluh tu dapat lah, pastu masa nak naik atas balik tu lah kaki sebalah kanan tersangkut  tak nampak  apa terus je tarik kaki dengan tangan hurmmmmm......masa tu la rasa mcm kaki kena belah ngan pisau wahhh...wahhh....wahhh ngilunya rasa, time menjerit minta tolong...tolong...tolong.......10 minit jugak la xada orang dengar pun sabar menunggu pastu ada la org dtg nk buang sampah terdengar & perasan, terus panggil my mom and abang. Masa tu ma terus bawak kain tuala nak balut kaki yang terkoyak tu ( bayangkan darah punya bayak sampai kain tuala tu boleh di perah lg )  cukup sampi sini je lah yek lau nak story sampi habis mau 2 hari jugak p nak kasi tau yang kaki ku kena 26 jahitan punya la panjang terkoyak nya now parut tu sampi sekarang still lg ada ( kenangan abadi ) J




p/s : so sekarang peti ais dah pun di buang penghadang untuk tempat letak botol-botol ( selamat)...tp sekarang dah kena berhati2 jugak 23 hari ni rasa cuak je nak masuk dapur n bukak peti ais
dan kepada mazlin dan zura tq teman ke Hospital dari jam 3pm -7pm dan kawan-kawan yang lain jugak yang bayak membantu semalan  ^_^  ( pic ada p rasa mcm mlz je nk uplod lau rajin nnti uplod blik hihihi....)