Sunday, 23 December 2012

2012 bandar KUANTAN banjir

salam ok berita terkini jam 12.30 bandar kuantan di naiki air, terkejut jugak dengar berita ni dapat call dari my sis ayu, dia mintak tolong tgk kat FB info terkini kawasan banjir, otw balik jalan semua dh naik air then bukak FB tgk ada la orang duk update kawasa- kawasan banjir...nampaknya seperti last year jugak la banjir ni hujan xberhenti2 start pagi xd lagi and now dah mula naik air. ok jom tgk picture dari page KUANTAN saya copy :)




P/S  : sumber picture copy and paste from http://www.facebook.com/pages/KUANTAN/111405245561075

Wednesday, 19 December 2012

siti rosmiza koleksi

ok seperti sedia maklum aku adalah seorang peminat novel yang fanatik jugak la hihihih..... tapi aku akan membaca bila ada masa terluang sahaja dan mengikut mood la jugak sebab nak filling lebih kan, bukan apa menghayati watak-watak dalam novel, so baru ada rasa bila membaca dan boleh la nak bagi feedback after reading like that la. (^_^)

Right now aku nak share tentang koleksi novel penulis SITI ROSMIZA, so nak tau lebih about her boleh la click di sini ye   Siti-RosmizahSR-Publication


:: ANDAI ITU TAKDIRNYA ::
jalan cerita novel ni sangat menyayat hati sedih menagis aku layan this novel jalan cerita yang sangat menyentuh hati ku. perceritaan yang agak sedih degan watak Alia seorang sang sangat penyabar melayan karenah seoran lelaki dan jua suami sendiri yang bongkak sombong dan angkuh. 

:: LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU ::

Novel ni berkisahkan tentang kekeluargaan yang anggkuh dan bongkak ,si adik Tengku Aqila  yang telah di anggap seperti anak tiri oleh si ayah selepas kematian ibunya  kisah yang agak sedih juga tapi banyak berkisahkan tentang kekeluargaan.

:: CINTA KAU DAN AKU ::

Sedikit dilog in this novel 

"Apa jadi driver? Hei Risya, dah tak ada jawatan lain ke kat tempat kerja Milah tu sampaikan jawatan driver pun kau terima? Dah-dah, balik kampung aje. Tolong mak kat warung lagi bagus. Apa, kau ingat, kau tu jantan ke. Nak jadi driver", marah Mak Timah."Kalau saya katakan saya tak kisah untuk memperisterikan awak? Dan saya juga sebenarnya sudah mula menyukai awak, adakah awak akan berubah fikiran dan menerima saya?" soal Farish Hakimi dengan wajah serius.



:: TAKDIR ITU MILIK AKU ::

yang nih kisahnya dan tajuk nya lebih kurang  andai itu takdinya. kisah seorang gadis kampung bernama Dian yan agak lurus orangnya, sangat baik hati dan seorang yang kuat semangat walau apa juga semuhan dan maki hamun yang di taburkan dian tabah dan terima degan hati yang tenang, tapi sampai bila asyik menahan telingan degan caci maki dari mertua dan juga suami sendiri Zarif. kesabaran dia di uji degan kematia anak nya Mohd Adif, dian mendapat kekuatan , kesedaran dan semangat baru selepas kematian anaknya sendiri hasil perkahwinan degan Zarif. 

:: 7 HARI MRNCINTAIKU ::

berkisahkan tentang seorang wanita yang angkuh dan sombong
'sedikit dilog dlm novel '

“Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau. Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan? Hei Khuzairi kau dengar sini. Kau tu budak kampung yang tak sedar diri! Tapi ada hati  nak kahwin dengan anak orang kaya! Sedar-sedarkanlah diri kau tu. Kau tak layak langsung nak berdamping dengan akulah. Kau nak aku bawak cermin ke suluhkan muka kau. Buat tak reti bahasalah pulak. Aku harap lepas ni kau akan ingat kata-kata aku ni sampai mati! So…apa kata kau berambus sekarang! Kau pergi balik jaga kambing-kambing kau sebab kat situ baru betul tempat kau!

boleh bayangkan tak bagai mana sifat angkuh seorang wanita yang berlagak kaya n, kisah yang sangat meyedihkan buat seorang lelaki, selalu aku baca novel asyik wanita je yanv teraniaya oleh LELAKI tapi kali ni PENULIS memberi sedikit kelainan di lama karyanya 7 HARI MENCINTAIKU,tak rugi aku menghabiskan membaca this novel 5 star i give

Thursday, 13 December 2012

sentiasa ingat ALLAH S.W.T



Kadang kala kita sebagai hamba Allah bila di uji dengan sesuatu benda yang besar atau berat baru rasa nak dekatkan diri pada dia, tapi sebelum di uji dan rasa senang sikit kita seperti lalai dan lupa diri seperti dunia ini hanya kita yang menguasai sedangkan pada hakikatnya Allah s.w.t yang berkuasa atas segala-galanya.... dan
kita juga tidak sedar akan perubahan di sekeliling kita, manusia ni sentiasa alpa dengan kehidupan tanpa sempadan bila nafsu menguasai diri seseorang, saya sebagai hamba Allah hanya mampu berdoa dan berserah diri bila sesuatu benda yang tidak di jangka atau ertikata lain bila ada musibah yang berlaku pada diri kita......dan hanya Allah s.w.t tempat yang paling utama dan tepat kita akan meminta petunjuk dan hidayah darinya untuk mencari jalan peyelesaian.... Oleh itu kita haruslah sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada pada hari ini dan sentiasa muhasabah diri supaya kita tidak lalai dan lupa diri apabila di timpa musibah atau dugaan,  supaya bila terjadi sesuatu kita boleh hadapi dan boleh menerima qadar dan qadanya.... saya sebagai saudara sesama islam hanya mampu memberi peringatan kepada diri saya dan juga sesiapa yang terbaca ini, moga mendapat sedikit pengajaran dari apa yang saya cuba sampaikan in sha allah amin (^_^)

p/s : Moga-moga kita semua sentiasa dalam rahmat Allah Swt.....

Wednesday, 12 December 2012

" *Saya baca, saya copy, saya paste* :')

Untuk Orang Islam ! * JANGAN MALAS UNTUK BACA NIE ! HAH !!!! DAH TERBACA MULA-2 KAN ? TERUSKAN SAMPAI BAWAH :)

Masih ingat andaian kiamat 2012 ?? Tahun niE kan ?? JANGAN percaya lagi !!!!! Sebab Kiamat menurut Agama Islam :

- Kemunculan Imam Mahdi


- Kemunculan Dajjal

- Turunnya Nabi Isa (AS)

- Kemunculan Yakjuj Dan Makjuj

- Terbitnya matahari dari Barat ke Timur

- Pintu pengampunan akan ditutup

- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya

- Kabus selama 40 Hari akan mematikan semua 0rang beriman sejati shj mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya

- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerusakan ,

- Pemusnahan Kaabah ,

- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap ,

- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya binatang2 & 0rg2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung & bangunan akan runtuh

- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka. .Dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi

Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda :

"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain , akan Ku buatkan tempat di Syurga baginya pada hari penghakiman kelak. .

" *Saya baca, saya copy, saya paste* :')

Tuesday, 11 December 2012

:: Bibik part time ::

salam hai hai haii.... hurmmm lama dah tak merapu di laman blog ni sebabnya agak bz and sedang dalam mood bercuti.... so hanya mahu relex dan tenangkn fikiran aje la, keja saya hanya lah makan tido makan tido hahahahah......sepanjang cuti di kuala lumpur. So right now i was in kuantan sambung cuti di sini pulak sudah selama 3 minggu di sana membesarkan badan....so perancangan di kuantan ni banyak sangat kerjanya ha! wait n see masa yang terluang ni akan di isi dengan benda - benda berfaedah sebab tak nak dengar bebelan my mom kalau keja makan tido je nanti ,so saya dh ada perancangan 1st confirm2 la i kena jadi....


BIBIK!  masak, jemur kain angkat kain lipat kain and what ever lah asal kan namanya keja rumah so k la lagi pun  dh lama tak jadi bibik di rumah sendiri ok...selepas tu plan nk belajar buat BEG TANGAN  a.k.a handbag hurmmmm...percaya tak??? what !!! tak percaya oooo...tak percaya dengan kebolehan saya ok wait and see la  i will try!  jadi ke tak jadi itu lain cerita sebab masih dalam process pembelajaran kn ?? so nnti saya akan uplod pic bila dah siap nanti kita tengok lah hasil nya mcm mana bad or good hihihihi............ (^_^)


Wednesday, 7 November 2012

doa dhuha by UNIC






Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu, 
keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu,
kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.
Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah,
jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.

Tuesday, 6 November 2012

tanah suci mekah

ma saya kata dengan melihat kaabah saje dh boleh dapat pahala dengan mudahnya so hari2 tgk dh bayak pahala kte dapat kan ?? so start from now tgk la kaabah nih n moga2 hati kte terbuka utuk sampai ke sana..... hati saya memng lame dh teringin nk jadi tetamu Allah s.w.t  ni & nk sangat kalau boleh di usia yg muda ni kn....niat saya dh ada cuma masa n takdir Allah yang akan menentukan segala galanya saya hanya mampu berdoa n berusaha utk mencapai impian saya nih insyallah...tp ape2 pon niat saya kalu boleh biarlah MA & AYAH saya dlu yg melaksanakan rukun islam yg ke - 5
:: menunaikan haji di mekah bagi yang mampu ::

p/s : sekarang nih atok saya sedang melaksanakn haji moga- moga di permudah kan segala urusan di sana n selamat pulang 

Monday, 5 November 2012

:: SENYUM pengubat hati ::


orang kata kalau senyum nih boleh buat kte senang hati @ pengubat hati yg luka p senyum ni bkn hanya untuk benda2 yg happy je kn ?? senyum adalah salah satu terapi buat org yg sedang di landa musibah p kadang kala ada juga yg salah tafsir dengan senyuman nk2 bila duk bersms pastu senyum2 dh org tgk ckp gile meroyan hiihihihi.....e2 hanyalah tafsiran org di sekeliling kte yg xtau ape2 right?? so just wt IGNORE  xpayah nk layan biarkan saja  (^_^) 

S-M-I-L-E  
Photo: Belajarlah tersenyum ketika terluka, belajar memaafkan ketika Sakit...
         


P /S : Smile Is Better Than Crying.....so kepada mereka yg sedang di landa musibah tu ubatlah hati  dengan senyuman yg manis ok :)    
     

Saturday, 3 November 2012

:: setanggi syurga ::

Percaya kata janji mu
kerna ku yakin apa d genggammu
k’haruman setanggi syurga
bkn kilauan sebilah belati

Tersiksa jiwa merindu
Bagai t’kurung d basah tengkujuh
k’wangian aroma bunga
tak menggugah k’teguhan iman

Cinta tak pernah terbunggar & terlebur
Pd redup mata yg menipu
Tuntas ku mendaki
Puncak cinta teragung

Izinkan aku m’lafazkan kata
bicara hati yg mudah d’terjemah
Betapa aku gerun pd teduh utk b’naung
Kerna awan itu rapuh

Bahagia buat mereka
yg bertemu cinta yg teragung
yg membawa ke syurga hakiki & abadi

Dendam tak marak menyala & membakar
oleh putih salju yg b’guguran
kerna dosa itu
lebih hitam dan kelam

Ku anyam rindu menjadi hamparan
kerna ku pasti adanya p’temuan
d’sana nnt bukti cinta suci d’lafazkan
tak b’temu p’ucapan

Percaya kata janji mu
kerna ku yakin apa d genggammu
k’haruman setanggi syurga
bkn kilauan sebilah belati….

Kata janji mu
seharum setanggi syurga…. 

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2008/09/lirik-setanggi-syurga-in-team.html#ixzz2B8dAdYSo



Monday, 22 October 2012

special birthday this years ( 22 )


syukur alhmadulillah masih lagi bernyawa di bumi Allah S.w.t semalam genap sudah umur saya 22th bersempena ngan tarikh 22/10/ 1990 - 22/10/2012  tahun nih sangat special sikit ngan umur n tarikh lahir saya 22 hihihihi....seronok aje rasa bila bukak fb ramai yg wish my birthday n doa2 kalia moga di perkenankan oleh Allah s.w.t  and x lupe juga nyayia lagu birthday dari my sis n anak buah ku auni madiha so sweet ok tq syangku
:: TERIMA KASIH SEMUA ::

P/S : photo atas tu  from my BFF tq nazirah a.k.a mek ogy  (^_^) 

Tuesday, 9 October 2012

selamat pergi n pulang

Photo: Keluarga Pok Jak.. antar wakil Chek Ngah..
semoga perjalanan mengerjakan haji selamat pergi dan selamat pulang  kepada chek n mok tok
yang belah kanan baju itam tu my mom
:: miss u ma  ::

Wednesday, 19 September 2012

sabar itu separuh daripada iman

salam sudah sekian lama meyepikan diri tanpa khabar berita & cerita sensasi dari Dalam senyum Ada Pahit Dan Manisnya...hurmmm biasa la lau dh start sem baru memang xda masa nk mengarang cerita, but hari ni cuba curi masa untuk meluahkan rasa terkilan ,kecewa, sakit hati, marah ,geram, dan seangkatan denganya....ok untk kali nih kisah daku yg teraniaya oleh seorang manusian yang bertalam dua muka, ok sangat lah xsangka kot si polan nih boleh buat cerita tentang aku xbuat keja kt Miss amboii sesedap rasa kau menabur fitnah kan???? sedangkan aku yang call ko n msg follow up pasal assigment boleh pulak ko petik name aku kt miss yg aku x buat keja memang melampau la ko aku sanagtt la x sangka ko mcm ni kawan..walaupon aku bukan as a bff ko tp lau dh sampai tahap ko wt fitnah pasal aku mcm ni memang melampau beb aku sentap ok selama nih aku just ignore je org nk ckp pasal ko itu ini but untuk kali ni aku sendri dh terkena memang ko sangat la melampauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.......ok selagi ak boleh bersabar ngan permainan ko nih akU tahan tp as u know aku manusia yg kadang kala mood boleh berubah secara tiba2 tp hope la kn akU xbertindak  dengan kekerasan malas nk memperbesarkan lagi keadaan! aku jenis yg open mind....mampu berfikir sebelum bertindak....so sekarang ni just nk kasi tau yg aku maaf kan je la apa yg ko dh buat tu supaya ko boleh menilai sendri la kn and 1 lg jgn rasa dri tu bagus sangtt ok sebab ada lagi yg lebih baik n terbaik kt dlam dunia ni iaitu Allah s.w.t hope ape yg jd kt dri ak nih boleh di jadikan satu pengajaran utuk masa hadapan n biar la pembalasan nih hanya Allah s.w.t Saja yg menghakiminya sekian terima kasih

p/s ::kepada mereka yang memyampaikan maklumat ni tersangat la terima kasih ok jasa mu akan ku kenang , wahai hati tabahkan la dri tu supaya bersabar dengan kerenah org-orang di sekeliling...insyallah moga2 di permudahkan segala urusan ku dunia n akhiran BELAJAR JADI SEORNG YG PEMAAF dgn seikhlas hati  amin (^_^)


Monday, 20 August 2012

selamat hari raya 2012

 Riang ria raya bersama keluarga di kuantan je this year
xbalik k.g pon just bergambar2 di pg hari raya pertama and
tdo je la, xda nk kemane-mane pon kawan-kawan n
sedara mara pon xada....hari kedua je ada la tetamu datang
beraya my friend and akak pon ada blik raya yg x
cukup meriah ngan gelak ketawa....
tp bersyukur masih lg berkesempatan berhari raya
di tahun nih alhamdulillah  (^_^)



mysis debab


two hero my mom 







ok my sis bebel tkot kerusi nih patah lg after dh tukar yg baru
and my mom just see tanpa kata (^_^)
but i ringan je insyallah x roboh ahakkkkk......lalala.... 

 (^_@)


adik da, abe, adik bongsu, si gemok lisa hohoho....

Wednesday, 15 August 2012

salam ramadhan n lebaran di aidilfitri

salam sudah lama menyepi tanpa cerita utuk di kongsikn....hari nih dh masuk 26 ramadhan kan skejap aje rasa dh nk habis ramadhan n akan muncul pulak syawal so di kesempatan nih ingin meyusun sepuluh jari memohon maaf kepada semua yg megenali dri ini terutamanya buat kedua ibubapa n semua adik beradik ku sanak saudara n rakan taulan yg jauh , dekat., dpan mata ke dalam fb ke mane2 aje lah mohon ampun salah n silap & halalkan makan n minum saya sama ada x sengajar or sengaja..... ok di sinih saya ingin mngucapkan salam ramadhan al mubarak hope masih x terlambat & salam aidilfitri menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf  yg ikhlas

-shidaeda-  (^_^)


Monday, 2 July 2012

JADUAL SEM 3



ok pada mulanya aku juz dengar ada class smpaii mlm dari coz TESL...so ingtkn my coz HR xda la smpai mlm kn sangtt tensionn ok di buatnye degannn jadual yg kuar seperti di atas sana ya Allah berikanlah aku kekuatan and kesabaran.... terkejut kot tgk jadual full and smpaii mlm class >_<

air mata nk mengalir dh masa story ngan my mom n friend but ak tabahkan hati je pasrah je la terima seadanya (^_@)

Monday, 25 June 2012

STRESS KE ?? Oh no !


ok mood stress kott benciii la hukhukhukukkk..... sebenarnye cuti semester dh nk habiss hanya tinggal 2 hari je lagi utuk ak berseronok di kuantan this sem ak x balik sangtt kuantan bz duk kt k.l ngan aktiviti yg xberape bayak pn p rasa nye berfaedah la jugak kn hihihii......so sekarang nih yg menjadikan ak stress sebab 7/7 my sister nk kawen so 28/6 ak dh daftar sem3 so terpaksa lah ak absent class kot after pendaftaran minggu pertama nnti hohohoho.....so dalam kepala nih duk memikirkan alasan ape yg patut ak bagi utuk absent class myb 3 days kot alah permulaan class bkn ada ape2 pon kn....so ak rasa dh jmpe alasan yg sesuai hihihi...... Ya Allah permudahkan lah segala urusan ku amin (^_^)

                           

Monday, 18 June 2012

Cadbury Chocolate

coklat urmmmm....mcm best je kan hihihi...sebenarnye ak x tau la sejak bila jadi kegemaran....sejak akhir2 nih selalu je rasa nk mkn coklat pas makan makan and nak lagi macam mana la x gemok kan hurmmmmm.....coklat dh la cepat mengemokkan badan tp makanan nih lah yg jd pilihan ak skrg sikit2 coklat....sebenarnye bila mkn je rasa seronok lega happy hilang tension antara faktor2 lain lau nak ckp sedap memang sedap lahhh hihihihi......and then bila perot kosong pon mkn coklat boleh kenyang tauu.....xperlu nasi dh p xbaik untuk kesihatan ok kena lah kawal pemakanan jugak jgn nk ikot nafsu makn yg x terkawan jew p kesihatan x jaga ok ingat tuuuu.....dlu2 kadang2 teringin nak makn je beli....kadang tu tgk org mkn pon x teliur langsung kononya takot gemok lah xsuke lah padahal nk control poyo je bila dh start mkn asyik nak je sabor je la kn....


come eat and go fat
(^_^)


happy , no stress, no tension, and smile when whit chocolate
  ^_^

Wednesday, 30 May 2012

my letest photo

rasa mcm dh lame x update gambar yg terbaru kan nak tau kenape sebab kegemokan dri yg terserlah so mood nk menguplod pic malazzzzz la...so di bawah nih adalah photo terbaru ak yg sudah gemokkk and bam-bam terserlah kegemokan ku d situ jom layan photo gemok ak ok lalallalal.....keja mkn je mcm mane x gemok kn 




si pendek and gemok... gelaran dari my sis yg jahat! 

sebenarnye bila ak pkai kain nmpak la ckit kurus >_<
ckit je la
pada hakikat ye gemok hihhi...

see bila berseluar nmpak lg cubby girl kn ??
btol ke x ni??  ke ak je yg perasan lallalal.... what ever ok !
who care jnji bahagia hahahh....

suke hati je nampak al maklum lah baru pas makn nihhh.....
alhamdulillah kekeyangan syukur ^_^

dingin pagi ketika bersahur

assalamualaikum and selamat pagi di pagi hari nih rajin pulak rasa nak bercerita kan....sekarang tengah bersahur utuk berpuasa esok berteman kan my sayang diha kt sebelah ngah tdo, die la yg kejutkan bgun sahur dengan mintak susu..susu..susu...mcm bise la jam 4.00am kan so terus bagun utuk bersahur...hihhihi...mata pulak xnak tdo sebab minum air nescafe memang best la kan so kte online la jawabnye tu yg rajin nih... hari nih 31/mei/2012 dh last day untuk this month kan bersamaan 10 rejab hurmmm sekejap je kan masa berlalu... dan saya baru je masuk hari yg ke-4 berpuasa allhamdulillah syukur hihhhhih......perot dh kenyang bersahur laksa pening with air nescafe tarik >_<  bila bersahur jarang nak makan berat p d sebab kan semalam terlampau kenyang mknan pon x habis so wt bersahur la jawabnya......
ok this is my sayang diha si comot love u berteman kan die bersahur
di pagi hari slalu with my mom or sis but tody  mkn sahur sorg je :(

Sunday, 27 May 2012

sayang ku yg comel

sayang saya nih comel and hensom la makin hari makin smart comel jew dah la demok & cuby boy and now dh nak masuk 7 bulan see dh besar kan, sebenarnye sejak lahir lagi Al- Muiz Haiqal nih besar tau 3.6kg sekarang makin membesar hihihihi.......korang mesti nak tgk kan my hensom, smart , comel ,cute like ateh kan hahahha......wokey stop it la perasaan x sudah jom layan pic my sayang ku comel (^_^)







Thursday, 5 April 2012

SMKP in memory





wahhh tetibe je terbukak folder pic zaman sekolah heheh...so terjumpe and tangan nih terasa nak share pulak  zaman sekolah saya, hehhe...sebenarnye miss a lot with them la bayak gila lah kenangn nye

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PANDAN 
MY GURU-GURU KU SEKALIAN MISS THEM A LOT
sekarang sekolah saya berwajah baru BLUE colour bangunan
haiiisss..nape la dlu xmcm nih kan !!
>_< jelosss >_<




masa ni saya form 3 (2005)
cube cari saya di mane??
yg rendang2 kecik2 tu saya la  hihihihi......



we all sentiasa bersama masa sekolah and now masing2
dh bawak haluan sendri yg tinggal cuma my bff WANI
yg pkai bj wana biru sebelah sy tu (^_^)

wani & shidaeda 

liza and wani 
sebenarnye ada lagi tp pic dlam album nak kena scan pulak hihih.....ok that all nnti lau rajin saya uplod lagi tunggu (^_^)


Thursday, 29 March 2012

my new HOBI




salam haii ape yang nak di kongsikan adalah my new hobi hihihi....saye baru dapat satu idea e2 pon belajr degan TEMAN SERUMAH @ kak ida aikk mcm tajuk novel jew kan?? tp bukan la nak story pasal tu hehhehe, ok so sy nak share la ckit kan saje suke2 mula-mula nak try buat pastu jadi, mcm best pulak kan so inih lah hasil yang xseberape pon masih lagi mencuba buat yg lebih baik la kan lau tgk kt cnih saya banyak mengunakan colour biru sebab this is my favorite colour ok jom tgh hasil nyeee  

hanya menggunakan kertas warna bersaiz xkisah lah
janji kertas tp yang nih saya guna kertas A4, 

percubaan pertama saya sebenarnye ada step by step p nnti lah yek saya buat
 kalu ada masa ini saje je nk tunjuk hasilnye hehhe

kalau d cantum kan banyak2 hasilnye sngtt menarikk
sebenarnye nih hanya 1 kuntum saje 

ok pelbagai saiz saya cube buat (^_^)

nice kan >_<


taraaaa...yang nih like bunga ape tah namenye xsure lak hehhe...
buat dari kertas 4A jugak nih sangtt mudah
p lau pakai kertas tisu lagi mudah and nmpak lg cantikk 

ini je hasilnye nnti saya cube buat lagi and share hihi...wokeyy tata