Sunday, 16 June 2013

:: Air Terjun Pelangi ::

As' salam, selamat petang ok di petang hari ni rasa nak share satu tempat menarik yang xpernah aku tahu pun sejak aku menetap ni kuantan selama 20 tahun ni hihihi....sebenarnya tempat ni aku dapat tahu melalui page KUANTAN punya la jakun aku ni, lepas tengok je picture yang di share in this page aku terus la buat research pasal tempat ni, iaitu air terjun pelangi ...... ok this place very nice sanagttt tak pernah aku tengok air terjun secantik ini Ya Allah cantiknya Ciptaan mu....ok di bawah ni ada sedikit picture permandangan tempat ni boleh la menjamu mata ya...... >_< ( picture seperti biasa from Cik Google )
                                       


                                    


                                     


                                         

                                        

                          

lokasi nya di sungai lembing, kalau sebelum ni aku cuma penah pergi Mandi Manda at
 sungai lembing je xpernah tahu pulak ada air terjun pelangi ni




p/s : terasa nak pergi je tempat ni teringin sangat nak tengok and rasa sendiri.....                      

Thursday, 13 June 2013

only one words " sorry "

as'salam...... in my life, satu benda yang perlu ada dalam diri adalah sikap PEMAAF, ok kadang-kadang tu kalau sikap pemaaf ni tak ada dalam diri kita boleh mengundang kepada penyakait hati iaitu.....penyakit dendam la, sakit hati la dan sebagainya....sebenarnya dalam diri aku pun ada jugak penyakit sebegini susah untuk memaafkan apa yang telah orang di sekeliling kita lakukan, padahal kadang-kadang benda tu tak adalah besar sangat cuma untuk memaafkan tu mengambil masa yang agak lama untuk di lupuskn...kalau aku tindakan yang aku lakukan buat masa sekarang ni adalah.... sebelum tidur dengan niat memaafkan semua kesalahan orang-orang di sekeliling ku dengan harapan orang-orang tu pun boleh memaafkn aku, aku just amalkn ini sebelum nak lelapkn mata, seperti tag line di bawah ni ^_^


                        

                                 

                                                           




P/S : perlu di ingat bahawa kita ni hidup di atas muka bumi ni bukan lah selama-lamanya...................... so have to remember that la and take action apa saja yang kita lakukan sama ada dengan sengaja @ tak sengaja....sentiasa bermaaf-maafan dalam apa jua kesalahan kita ( jgn nk tunggu hari raya je)

 :: muhasabah diri::

Tuesday, 11 June 2013

:: IN MEMORY SEMESTER 4 ::


SANA SINI DALAM SENYUM ADA PAHIT DAN MANISNYA !! 

entry kali ni sedih sikit hihi....nak share la sikit picture my classmate aku ni yang sangat la kelakar ok , semuanya happy..... with u all very sporting in class nak-nak time presentation macam -macam gaya >_< ada so sweet memory >_<



peach!! ok this is my classmate for the semester 4 i will miss this memory 


ini cuma separuh je yang berambar lain malu la sangtt nak bergambar ! 


SENYUM...GEMBIRA...SEDIH....HAPPY DAY 

in memory for the last sem...
 will miss u our classmate ! 


:: CURI-CURI CINTA ::

                               
As' salam ok satu lagi novel penulisan Siti Rosmiza yang baru di keluarkan pada April 2013 
lalu ok di bawah ada sedikit sinopsis TULISAN CERITA Siti Rosmiza ..... CURI-CURI CINTA  ( 3C )


"Kalau dah susah sangat, hantar aje rumah org tua! Lagipun bila adik kahwin nanti suami adik tu mestilah orang kaya jangan haraplah adik nak kahwin dengan orang miskin. Orang kaya nak ke terima mak mentua macam tu? Abang Is, doa ajelah setiap hari biar Tuhan panjangkan umur Abang Is. Kalau boleh biar mak yang mati dulu dari Abang Is. Jalankan tanggungjawab dulu jangan senang aje nak lepaskan beban kat orang lain!'

Ya Allah! Terkedu Iskandar mendengarnya. Kenapa perangai adiknya sampai sebegitu rupa? Biadap! Berlagak! Sombong! itulah Intan Raihana. Buang emak, buang saudara, dan kerana duit dia sanggup lakukan apa saja. Perancangan diatur. Danial Hakim harus menjadi milinya!

"Hei! Kalaulah niat awak nak tackle saya. sebab berangan nak jadi bini orang kaya. Mulai hari ni! Detik ni! Awak campak terus niat awak tu! Sebab saya akan pastikan, sampai saya mati pun awak tak akan jadi isteri saya!" Itu kata Daniel pada Intan. Namun perancangan Tuhan tiada siapa boleh menghalangnya.

"Saya akan bertanggungjawab, Is. Saya akan bernikah dengan Intan. Itu janji saya." Tegas jawapan Daniel. Namun jelas kelukaan pada setiap patah katanya. Dendam Daniel berlingkar di hati. Janjinya! Intan Raihana akan memamah segala perbuatannya nanti!.

"Kau ingat aku nak percaya lagi certa bohong kau tu! Aku tau kau dah terdesak nak ikat aku! Kau goda aku! Kau buat aku jatuh cinta dengan kau dan akhirnya aku tersungkur di kaki kau! Aku akui memang aku dah cintakankau! Tapi dengan apa yang kau dah buat dekat aku! Mulai saat ini, cinta aku dah mati buat kau! Aku tak akan terima anak tu! Sebab perempuan macam kau bukan saja tak layak jadi bini aku! Tapi kau juga tak layak nak jadi ibu kepada anak aku! Aku tak nak anak aku lahir dari rahim perempuan macam kau! Hambur Daniel sepuas hatinya.

Ya Allah! Luluh hati Intan mendengarnya. Kejamnya lelaki ini? Tanpa dapat dikawal air mata menitis tanpa henti.