Saturday, 21 November 2015

One of my inspiration KAK HASSANAH


Assalamualaikum

Sudah agak lama tidak bercerita di laman blog ini, terasa jangal pulak nak bercerita.

I'm Just want to share story about the book of henmsim muslimah by kak hassanah:

kak Hassanah ,

Just want to say tq, sebab penulisan kak  hassanah ni banyak memberi bimbingan,rujukan & tauladan dalam setiap bait2 ayat @ kata-kata dakwah so deep, memang sampai ke hati.

Sebelum ni memang pasang niat nak muhasabahdiri tapi tak tahu nak mula dari mana, then tetiba terjumpa FB kak hassanah terus rasa terkesiman dgn satu post dekat FB, dh tak ingat dh post tu berkenaan dgn apa, tapi start daripada tu memang sentiasa nk stalk Je FB Kak hassanah :)

Mungkin Allah hantarkan hassanah untuk sy mulakn 1step untuk muhasabahdiri dan buku #HENSHIN MUSLIMAH from jahil to jannah! ini menjadi 1 bahan rujukan sy.

Terima kasih, teruskanlah perjuangan dakwahmu , moga hassanah sentiasa dlm rahmat Allah swt.

Sunday, 24 May 2015

SELAMAT HARI GURU

Assalamualaikum ok nak wish selamat hari guru buat ma & ayah yang mengajar , mengenal , memahami sehingga aku dah berusia 25 tahun sekarang ni dan tak lupa juga kepada guru-guru aku...

1. Tadika kemas Neram 1        - 5th 
2. Tadika Kemas Pandan 2      - 6th 
3. Sekolah Rendah Fakeh Abd Samad    - Tahun 1-6 
4. Sekolah Menengah Kebangsaan Pandan  - Tingkatan 1- 5 
5. Kolej Komuniti Kuantan -  2008-2010
6. Kolej Poly Tech Mara KL - 2011 - 2014 

Jasamu akan ku kenang hingga ke syurga wahai guru-guruku sekalian......kerjaya seorang guru ni amat la berat sebenarnya. bukan mudah nak jadi seorang pendidik ni kena ada kekuatan kesabaran luar dan dalam. 

Tahun ini aku dapat ucapan SELAMAT HARI GURU daripada anak-anak muridku tq dear rasa seronok pulak jadi cikgu shida ni...
















 

Friday, 17 April 2015

cinta diri sendiri



 Try to love myself first before loving other people .... 


# pesanan untuk diri ku....moga sentiasa ingat setiap perbuatan,tindakan,tingkah laku Dan sebagainya sentiasa di perhatikan oleh Allah swt. :)